بسته بندی فلزی مواد غذایی + مزایا و معایب

بسته بندی فلزی

اگر شما هم سری به فروشگاه ها و سوپرمارکت های بزرگ و کوچک شهر و یا محل زندگی خودتان بزنید متوجه می‌شوید که اکثر محصولات خوراکی در ظروفی با بسته‌ بندی فلزی قرار دارند.

البته استفاده از قوطی های فلزی فقط به بسته بندی محصولات و مواد غذایی که شامل کنسرو ها، نوشابه ها و حتی قوطی های روغن خوراکی و سایر مواد غذایی می شوند محدود نمی شود، برای بسته بندی محصولات پزشکی، رنگ های گوناگون، اسپری ها، مواد شیمیایی، روغن های صنعتی، گالن و بشکه ها نیز از قوطی هایی که توسط کارخانه های قوطی سازی مانند گستر فلز پارسیان تولید می‌شود.

اما آنچه که مشخص می باشد این است که از قوطی فلزی در صنایع غذایی بیشتر از سایر موارد استفاده می‌شود. که البته بسته بندی مواد غذایی در این قوطی ها دارای مزایا و معایبی می باشد. که ما در این مقاله تحت عنوان مزایا و معایب بسته‌ بندی فلزی مواد غذایی به آن پرداخته ایم، پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

قوطی فلزی چیست؟

قوطی فلزی همانطور که از نامش پیداست، یک قوطی می باشد که جنس آن از ورق های فلزی می باشد و معمولاً برای بسته بندی مواد مختلف از جمله مواد غذایی از آن استفاده می شود. دلیل استفاده از قوطی فلزی برای مواد غذایی این است که طعم مواد را حفظ و ماندگاری مواد غذایی را بیشتر میکند.

اما همانگونه که در قسمت ابتدایی این مقاله نیز به آن اشاره کردیم استفاده از قوطی فلزی برای مواد غذایی همانقدر که مزیت دارد می تواند دارای معایبی نیز باشد. مهمترین مزایا و معایب بسته‌ بندی فلزی مواد غذایی را در ادامه مورد بررسی قرار میدهیم.

بسته بندی فلزی

بررسی مزایا و معایب بسته بندی فلزی مواد غذایی

با توجه به اینکه بسته بندی های فلزی در مواردی که به مقاومت و استحکام بالا در برابر ضربه نیاز است، بسیار کارآمد می باشند و بهتر از هر نوع بسته بندی دیگری عمل می کنند.

معمولا برای بسته‌ بندی فلزی محصولات غذایی از دو نوع فلز قلع و آلومینیوم استفاده می کنند، که هر یک از این فلزات به عنوان قوطی های فلزی به منظور نگهداری مواد غذای مزایا و معایب منحصر به فرد خود را دارند.

باید توجه داشته باشید که برای همه مواد نمی توان از یک نوع قوطی فلزی استفاده کرد، به عنوان مثال برای گوجه فرنگی که خاصیت اسیدی دارد نمی‌تواند قوطی های آلومینیوم برای بسته بندی استفاده کنیم. چرا که واکنش های شیمیایی شکل می گیرد و موادی که تولید میشود برای سلامتی بسیار خطرناک می باشد.

مهمترین مزایایی بسته بندی فلزی مواد غذایی

مهمترین مزایای بسته‌ بندی فلزی مواد غذایی از آن استفاده شود عبارتند از:

  • مقاومت بالای قوطی های فلزی در برابر درجه حرارت بالا
  • مقاومت بالا در برابر نفوذ آب و رطوبت
  • نکته‌ای که باید در این زمینه به آن اشاره کنیم این است که دستگاه بسته بندی نقش بسزایی در این مورد ایفا می‌کند.
  • عایق مناسب برای عبور نور و اکسیژن به داخل قوطی و مسموم کردن مواد غذایی
  • و در نهایت مهمترین مزیت یا مزایای بسته‌ بندی فلزی این است که طعم، بو رنگ و ارزش مواد غذایی در بلند مدت حفظ میشود.

معایب بسته بندی فلزی مواد غذایی

در مورد مزایا و معایب بسته‌بندی فلزی مواد غذایی باید بگوییم که در کنار مزایای بی شماری که دارد دارای معایبی نیز می باشد که مهمترین این معایب عبارتند از:

 

  • شفاف نبودن بسته بندی، به دلیل اینکه بسته بندی های فلزی معمولاً کدر و غیر قابل مشاهده می باشند مصرف کنندگان نمی توانند داخل بسته بندی را ببینند و همین مورد می تواند یکی از نقاط ضعف بسته بندی فلزی مواد غذایی باشد.
  • این بسته بندی ها حجم زیادی را اشغال می‌کنند.
  • هرچند که این معایب درمقابل مزایای بی شمار بسته بندی فلزی مواد غذایی نمی تواند مانع از انجام بسته بندی فلزی مواد غذایی شود.

نتیجه گیری

ما در این مقاله به بررسی مزایا و معایب بسته‌ بندی فلزی مواد غذایی پرداختیم، به عنوان جمع بندی این موضوع می توانیم بگوییم که بسته‌ بندی فلزی یکی از بهترین و موثرترین راهکارها برای کنسرو کردن و در کل بسته بندی مواد غذایی می باشد. معمولاًبرای بسته بندی مواد غذایی از دو فلز آلومینیوم و قلع استفاده می شود، که استفاده از این دو فلز همانگونه که می تواند مزایایی داشته باشد دارای معایبی نیز می باشد، که ما در این مقاله به معایب و این مزایا پرداختیم.

امیدواریم که شما با مطالعه این مقاله اطلاعات کافی در مورد مزایا و معایب بسته بندی فلزی مواد غذایی به دست آورده باشید.

چرا شرکت قوطی سازی گستر فلز پارسیان

شرکت قوطی سازی گستر فلز پارسیان، از سال ۱۳۸۳ با تمرکز بر مشتری مداری و احترام به نیازهای مصرف کننده، فعالیت‌های خود را پیش برده است. این سازمان به عنوان یک سازمان یادگیرنده هوشمند و تحول گرا ظاهر در صنایع بسته بندی فلزی حضور پیدا کرده است و با تکیه بر مهارت‌ها، پیشرفت فناوری، و اخلاقیات کارکنان، به عنوان یکی از نمادهای نوآوری در این حوزه که مورد اعتماد مشتریان است پذیرفته شده.

با اجرای مأموریت و برنامه‌های خود با درک صحیح از فرصت‌های محیطی و نیازهای جامعه، شرکت قوطی سازی گستر فلز پارسیان به تغییرات محیطی نه‌تنها پاسخ می‌دهد، بلکه به خلق آنها نیز می‌پردازد. این شرکت از مشارکت‌ها و همکاری‌های کارکنان و نهادهای تخصصی استفاده مناسب نموده و با شفاف‌سازی اطلاعات، محصولات گسترده‌ای را به سرعت و با اعتماد به نفس در اختیار مشتریان قرار می‌دهد.

بیانیه مأموریت شرکت، مهمترین اهداف و راهنمایی‌های شرکت را با رعایت قوانین و مقررات کشور، اصول و قواعد مربوطه و با توجه به چشم‌انداز صنعت قوطی کشور به توصیف کامل زیر دسته‌بندی نموده است:

1. توسعه ظرفیت‌ها و کاهش هزینه‌ها: کمک به توسعه نظام تولید در بخش قوطی با رویکرد به محیط زیست.

2. تقویت تجارت داخلی: ارتقاء ارتباطات و تکنولوژی به عنوان محوری برای رشد اقتصادی و توسعه شرکت.

3. توسعه قابلیت‌های رقابتی: اشتغال به کارگیری بهینه سرمایه انسانی به‌منظور پیشرفت اجتماعی و اقتصادی.

4. ارتقاء ارتباط مشتریان: ایجاد شرکتی محترم و محبوب که کیفیت را به‌عنوان کلید موفقیت درنظر بگیرد.

5. تبدیل به متولی تولید قوطی در کشور: استفاده جامع از سیستم اطلاعاتی برای تحقق این هدف.

6. بهره‌مندی از تجارب بین‌المللی: افتخار به جایگاهی برجسته در رده ۱۰ قوطی‌سازان برتر سال ۱۳۹۹.

با این اهداف و مأموریت‌های مشخص، شرکت قوطی سازی گستر فلز پارسیان به تلاش برای تحقق اهداف بنیادین و ارتقاء جامعه کاری خود ادامه می‌دهد.