قوطیسازی صنعت پرکاربردی است که خیلی از شما ممکن است در برهه های مختلف زندگی به آن نیاز پیدا کنید؛ مخصوصاً اگر فعالیت های صنعتی خاصی داشته باشید. در این مقاله تصمیم گرفتیم راجع به مبحثی صحبت کنیم که تا به حال چیز زیادی در مورد آن صحبت نشده و آن هم تاریخچه قوطی سازی در ایران است. اگر نیازمند کسب اطلاعات در این باره هستید، این مقاله مخصوص شماست.
تاریخچه قوطی سازی در ایران از گذشته تا به امروز
در مورد تاریخچه قوطی سازی باید گفت اولین حق ثبت اختراعی که در این مورد وجود دارد، مربوط به سال ۱۸۱۰ است. یک تاجر بریتانیایی اولین بار ایده نگهداری مواد غذایی داخل قوطی حلبی را برای مردم مطرح کرد. در مدت ۲۰۰ سال شیوه غذا خوردن مردم جهان از طریق قوطی های حلبی تغییر پیدا کرد. مردم در زمان گذشته قوطی های حلبی نداشتند، چراکه هیچ کارخانهای برای تولید این قوطی ها وجود نداشت. به خاطر همین غذاها را در ظرف های معمولی نگهداری می کردند و آنها را داخل آب سرد می گذاشتند.
بعد از اینکه استفاده شان می کردند، دوباره درب آنها را می بستند و به همین شکل کارشان ادامه پیدا می کرد. بعد از آن قوطی هایی روی کار آمدند که از جنس فرفوژه بودند. قوطی های فرفوژه باعث شد که مردم به این فکر بیفتند که باید قوطی های فلزی استفاده کنند اما جالب است بدانیم که در تاریخچه قوطی سازی در ایران، زمانی که قوطی های فلزی روی کار آمدند، ۵۰ سال طول کشید تا مردم به فکر تولید دربازکن باشند.
قبل از اینکه دربازکن تولید شود؛ آنها از هر وسیلهای استفاده می کردند تا بتوانند درب قوطی را باز کنند. تقریبا از اوایل قرن نوزدهم قبل از اینکه مواد غذایی داخل قوطی های حلبی نگهداری شود، یک سری شیشه های مهر و موم شده را نگهداری می کردند تا بتوانند بسته بندی مواد را به انجام برسانند.
وقتی که جنگ جهانی اول اتفاق افتاد، مردم بیشتر به سراغ غذاهای کنسروی می رفتند، زیرا غذاهای گرم و آماده وجود نداشت و قحطی زیادی اتفاق افتاده بود و چاره ای نداشتند که از غذاهای کنسروی استفاده کنند. در سال های بین دو جنگ جهانی و همچنین بعد از اتمام جنگ هم تا مدت زیادی این وضعیت ادامه داشت و غذای کنسروی مهم ترین غذایی بود که این افراد مصرف می کردند. قوطی های حلبی در واقع بخش مهمی از این تغییرات را تشکیل دادند. انقلاب کشاورزی به انقلاب صنعتی تبدیل شد و مردم به این فکر افتادند که به سراغ تولید قوطی های با کیفیت بروند که بتوانند از سلامت مواد غذایی مراقبت کنند.
در تاریخچه قوطی سازی در ایران می بینید که مدت زمان زیادی مخترع آن به این فکر بودند قوطی هایی درست کنند که هیچ نیازی به دربازکن وجود نداشته باشد و افراد بتوانند در شرایط مختلف بدون هیچگونه تجهیزاتی از آنها استفاده کنند. تقریباً در سال ۱۹۶۳ اولین بار قوطی هایی را ساختند که قوطی های آبجو بودند اما باز هم مسئله استفاده از دربازکن مطرح بود تا اینکه در سال ۲۰۰۴ نوآوری های زیادی در عرصه مواد غذایی انجام شد و توانستند قوطی هایی را تولید کنند که نیازی به دربازکن نداشته باشد و افراد در شرایط مختلف بتوانند از آنها استفاده کنند. این نوآوری باعث شده بود که افراد خیلی سریعتر و آسانتر بتوانند اقدام به باز کردن قوطی ها کنند.
صنعت قوطیسازی رو به پیشرفت
صنعت قوطی سازی همیشه رو به پیشرفت بوده و از دهه ۱۸۶۰ ساخت قوطی به طور عملی در کشورهای مختلف آغاز شده و در ایران هم این اتفاق افتاده است. کم کم تجهیزات توسعه پیدا کرده و ما اکنون به قوطیسازی های خیلی پیشرفته مواجه هستیم. یکی از این شرکت های پیشرفته در ایران گستر فلز است. زمانی که شما به سایت گستر فلز مراجعه می کنید، خواهید دید که محصولات مختلفی عرضه و ارائه می شوند و شما می توانید قوطی های فلزی را در ابعاد و سایزهای مختلف تحویل بگیرید.
جمع بندی
قوطی سازی در ایران در کل جهان دارای تاریخچه غنی است. به خاطر همین در این مبحث راجع به این موضوع به طور کامل برایتان صحبت کردیم و اطلاعات مهمی را در اختیارتان قرار دادیم. اکنون متوجه شدید که چه پروسه هایی طی شد تا قوطیسازی به طور کاملاً پیشرفته انجام شود و ما به قوطی های با کیفیت امروزی دست پیدا کنیم.
چرا گستر فلز پارسیان
شرکت قوطی فلزی سازی گستر فلز پارسیان، با آغاز فعالیت در سال 1383، از ابتدا با تمرکز بر مشتری مداری و احترام به مصرفکننده به عنوان یک سازمان هوشمند، تحولگرا، نوآور و آیندهنگر به کار خود پرداخته است. این شرکت با تکیه بر مهارت، پیشرفت، توانمندی، درستکاری کارکنان و استفاده از فناوریهای روز، در حوزه تولید قوطیهای فلزی فعالیت میکند.
از منظر مأموریت، این شرکت به عنوان یک نهاد هوشمند و تحولگرا با در نظر گرفتن اصول شفافسازی اطلاعات و استفاده از اصول و قوانین مربوطه، اهداف و رهنمودهای خود را تدوین کرده است. این اهداف شامل کمک به توسعه ظرفیتها و کاهش هزینههای نظام تولید، تقویت تولید و فروش داخلی، توسعه قابلیتهای رقابتی و پیشرفت، ایجاد شرکتی محترم و مورد احترام در تعامل با مشتریان و غیره میشوند.
این شرکت، با بهرهگیری از مشارکتها و همکاری کارکنان، نهادهای تخصصی زیرمجموعه، و با استفاده از سیستمهای جامع اطلاعات، به تولید و ارائه محصولات به صورت سریع و مطمئن و با قیمت رقابتی برای خدمت به مشتریان پاسخگو میباشد.
در ادامه، شرکت با داشتن نشان ایزو در صنایع بسته بندی فلزی و انتخاب به عنوان جزء 10 قوطیساز برتر سال 1399، تأکید بر توسعه ارتباطات قوی، تکنولوژی به عنوان پیشبرنده رشد اقتصادی، توسعه قابلیتهای رقابتی و پیشرفت، و ایجاد شرکتی که در تعامل با مشتریان محترم باشد، را دارد.