پیشرفت فناوریهای بستهبندی باعث شده تا نگهداری محصولات شیمیایی و غذایی بسیار آسانتر شود. بستهبندیهای مدرن به گونهای طراحی شدهاند تا بدون استفاده از افزودنیها بتوان محصولات و محتویات آنها را به مدت طولانی حتی به اندازه یک سال و بیشتر نگهداری کرد. آلومینیوم از پرکاربردترین و اقتصادیترین متریالها در صنعت بستهبندی شناخته میشود و قوطی های آلومینیومی در بستهبندی جزو بهداشتیتربن اشکال بستهبندی در این صنعت به شمار میروند. ویژگیها و مزایای قوطیهای آلومینیومی باعث شده تا تولید کنندگان بتوانند انواع محصولات از جمله نوشیدنیها، مواد غذایی، داروها و مواد شیمیایی را به مدت طولانی و به صورت بهداشتی بستهبندی کنند. در ادامه مقاله همراه ما باشید تا به بررسی مزایای قوطیهای آلومینیومی در صنعت بستهبندی، تاریخچه کاربرد آلومینیوم، دلایل استفاده از آن و کاربردهای مختلف این قوطیها خواهیم پرداخت.
تاریخچه کاربرد قوطی های آلومینیومی در بستهبندی
آلومینیوم جز فلزات سبک و مقاوم است. کار کردن با این فلز بسیار آسان بوده و از دو قرن پیش در صنایع مختلف برای تولید تجهیزات گوناگون کاربرد دارد. ولی تاریخچه قوطی های آلومینیومی در بستهبندی به حدود 50 سال پیش بازمیگردد. در این زمان، متخصصان به این نتیجه رسیدند که آلومینیوم یک ماده مناسب، بهداشتی و اقتصادی برای بستهبندی انواع محصولات خوراکی و غیرخوراکی به کار گرفته میشود.
در ابتدا، فویلهای آلومینیومی برای بستهبندی محصولات مختلف در بازار عرضه شدند. ولی با پیشرفت تکنولوژی و تولید اشکال مختلف آلومینیوم، استفاده از این فلز در صنعت بستهبندی مانند بستهبندی نوشیدنیها با آلومینیوم به سرعت افزایش یافت. قوطیهای آلومینیومی از اصلیترین اشکال بستهبندی در صنایع غذایی و غیر غذایی شناخته میشوند. در ادامه بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت.
دلایل استفاده از قوطی های آلومینیومی در بستهبندی
دلایل متعددی برای به کاربردن قوطی های آلومینیومی در بستهبندی وجود دارد. آلومینیوم یکی از متداولترین متریالها در صنعت بستهبندی است. آلومینیوم فلزی است که در برابر شرایط محیطی مانند رطوبت، حرارت و نور خورشید مقاومت بالایی داشته و میتواند از محتویات بسته در برابر آسیبهای ناشی از شرایط محیطی محافظت کند.
از ویژگیهای قوطی آلومینیومی باید به سبک بودن آن اشاره کرد. همین امر باعث شده تا تولید انبوه حمل و نقل و صادرات این قوطیها برای تولید کنندگان آسان و کم هزینه باشد. آلومینیوم یکی از مواد قابل بازیافت است و آن را بارها و بارها بازیافت کرده و در صنایع مختلف به کار میبرند. بازیافتی آلومینیوم هزینه تولید را کاهش داده و به محیط زیست صدمه نمیزند.
آلومینیوم جزو فلز غیر سمی است و هیچ گونه واکنش شیمیایی با مواد غذایی یا دارویی ایجاد نمیکند. زنجیرهی مولکولی این فلز به گونهای است که شکل پذیری و انعطاف بالایی داشته و آن را در اشکال مختلف مانند قوطی، فویل و ورق تولید میکنند.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید قوطی فلزی برای بستهبندی مواد شیمیایی، انواع قوطی کنسرو
ویژگیهای قوطی آلومینیومی
از مهمترین ویژگیهای قوطی آلومینیومی، ایزوله بودن این محصول است. قوطیهای آلومینیومی به صورت کاملاً ایزوله تولید شده و از ورود اکسیژن و رطوبت به داخل بسته جلوگیری میکنند. ایزوله بودن قوطیها کیفیت محتویات را تا حد زیادی حفظ میکند. البته نباید از مقاوم بودن آن نیز چشم پوشی کنیم. قوطیهای آلومینیومی در برابر ضربه و فشار بسیار مقاوم بوده و در صورت افتادن یا ضربه خوردن دچار ترک یا شکستگی نمیشوند.
از دلایل محبوبیت قوطی های آلومینیومی در بستهبندی باید به عدم نفوذ نور خورشید به محتویات درون آن اشاره کرد. همین امر باعث میشود تا تازگی و کیفیت محتویات را برای چند ماه یا چند سال حفظ کرده و از تغییرات شیمیایی جلوگیری میکند. وزن سبک قوطیهای آلومینیومی باعث میشود تا فروش و صادرات بستهبندی آسانتر و کم هزینهتر باشد.
کاربرد قوطیهای آلومینیومی
کاربرد قوطیهای آلومینیومی بسیار وسیع بوده و در صنایع مختلف از آن استفاده میشود. آلومینیوم در صنعت پزشکی کاربردهای گستردهای دارد. بستهبندی داروها به گونهای است که از تغییر ماهیت شیمیایی دارو جلوگیری کرده و آن را در برابر رطوبت و نور خورشید محافظت میکند. آلومینیوم در برابر رطوبت بسیار مقاوم بوده و داروها را از فاسد شدن محافظت میکند. هیچ گونه واکنش شیمیایی با داروها ایجاد نکرده و از تأثیرات منفی بر روی کیفیت دارو جلوگیری میکند.
یکی از مهمترین کاربردهای قوطیهای آلومینیومی، بستهبندی نوشیدنیها با آلومینیوم است. در مطالب بالا دلایل و مزایای قوطیهای آلومینیومی را به شما توضیح داده و گفتیم که گزینهای ایدهآل برای بستهبندی انواع نوشیدنیها از جمله آبمیوهها، نوشابهها و نوشیدنیهای گازدار به شمار میروند.
قوطی های آلومینیومی در بستهبندی مواد شیمیایی و شویندهها کاربرد دارد. بستهبندی مواد شیمیایی باید به گونهای باشد که با خود محصول واکنش نداده و از نشت مواد شیمیایی جلوگیری کند. قوطی های آلومینیومی در برابر مواد شیمیایی استحکام بالایی دارد و از شکستن یا سوراخ شدن بستهبندی جلوگیری میکند.
تاثیر قوطی های آلومینیومی در بستهبندی و کاهش هزینهها
آلومینیوم یکی از ارزانترین و فراوانترین عناصر موجود در پوسته زمین بوده و به راحتی در دسترس است. همچنین چرخه بازیابی آن ادامه دار بوده و هزینه اولیه بستهبندی را تا حد زیادی کاهش میدهد. از دیگر مزایای قوطی های آلومینیومی در بستهبندی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- آلومینیوم جزو فلزاتی است که تا 90 درصد قابلیت بازیافت داشته و تا دفعات طولانی در صنایع مختلف مورد کاربرد قرار میگیرد.
- تولید قوطیهای آلومینیومی به سرعت انجام میشود و میتوان در عرض 60 ثانیه یک قوطی جدید تولید کرد.
- قوطیهای آلومینیومی را در اشکال مختلف و به گونهای تولید کرد که فضای کمتری اشغال کند.
- قوطیهای آلومینیومی در رنگهای مختلف تولید شده و بر روی آن برچسبهای متنوعی را میچسباند که یک روش ایدهآل برای بازاریابی است.
- هزینه اولیه برای تولید قوطیهای آلومینیومی کمتر از دیگر متریالها بوده و نسبت به قیمت آلومینیوم کیفیت بسیار بالایی دارد که به نفع کارخانههای تولید کننده است.
بیشتر بخوانید: قوطیهای فلزی یا شیشهای؟، قوطیهای هاردنری، بستهبندی
نتیجهگیری
قوطی های آلومینیومی در بستهبندی از رایجترین اشکال در صنعت بستهبندی شناخته میشوند. این قوطیها در بستهبندی انواع نوشیدنیها، مواد غذایی، داروها و مواد شیمیایی به کار میروند. با توجه به مزایای اقتصادی و زیستمحیطی آلومینیوم، این ماده از بهترین گزینهها برای بستهبندی در نظر گرفته میشود. کاربرد قوطیهای آلومینیومی نه تنها به حفظ کیفیت محصولات کمک میکند، بلکه هزینههای تولید کنندگان را کاهش داده و یک گزینه اقتصادی محسوب میشود. برای شناخت بهتر قوطیهای آلومینیومی و استعلام قیمت آن توصیه میکنیم با کارشناسان در ارتباط باشید تا آنها به صورت حرفهای شما را راهنمایی کرده و اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار دهند. برای خرید قوطیهای آلومینیومی با کیفیت برای بستهبندی محصولات خود، همین حالا با کارشناسان گسترفلز تماس بگیرید.