قوطی‌های فلزی یا شیشه‌ای؟ | راهنمای خرید و بررسی مزایا و معایب برای انتخاب بهتر

قوطی‌های فلزی یا شیشه‌ای؟ | راهنمای خرید و بررسی مزایا و معایب برای انتخاب بهتر

در گذشته روش‌های متفاوتی را برای نگهداری از مواد غذایی وجود داشت. روش‌هایی مانند خشک کردن، دودی کردن، نمک سود کردن و… طبق تحقیقات انجام شده اگر بسته‌بندی مواد غذایی به گونه باشد که از نفوذ هوا، رطوبت و نور خورشید به ماده غذایی جلوگیری کند، عمر آن طولانی‌تر بوده و حتی می‌توان تا یک سال مواد غذایی را نگهداری کرد. امروزه بسته‌بندی با قوطی‌های فلزی یا شیشه‌ای یکی از پیشنهادهای ساده برای حفظ کیفیت و ماندگاری محصولات غذایی است. انتخاب نوع بسته‌بندی، تاثیر زیادی بر روی کیفیت نهایی محصول، مدت زمان ماندگاری و… دارد. در ادامه مقاله به بررسی دو نوع بسته‌بندی رایج، یعنی قوطی‌های فلزی و شیشه‌ای خواهیم پرداخت و مزایا و معایب هر یک را مورد بررسی قرار خواهیم داد. هدف از انتشار این مقاله کمک به شما در انتخاب بهترین نوع بسته‌بندی برای محصولات غذایی است.

قوطی‌های فلزی یا شیشه‌ای؟

قوطی‌های فلزی یا شیشه‌ای هر کدام ویژگی‌ها و مزایای خود را دارند. انتخاب بین این دو نوع بسته‌بندی با توجه به نوع محصول، بافت محصولات و شرایط نگهداری دارد. بسته‌بندی شیشه‌ای برای محصولات غذایی از قدیمی‌ترین و محبوب‌ترین روش‌ها برای نگهداری مواد غذایی است. از نظر بهداشتی و همچنین هزینه ظروف شیشه‌ای یک گزینه ایده آل برای بسته‌بندی محصولات غذایی و حتی محصولات شیمیایی محسوب می‌شود.

بانوان خانه‌دار از این محصولات برای درست کردن کمپوت و کنسرو و دیگر مواد غذایی استفاده می‌کنند. ماندگاری این بسته‌بندی و اندازه آن را است که محصولاتی مانند رب، کمپوت میوه‌ها یا کنسرو سبزیجات را تا یک سال نگهداری کرده و هیچ تغییری در بافت و بوی محصولات ایجاد نمی‌شود. از مزایای بسته‌بندی شیشه‌ای برای محصولات غذایی می‌توان به خنثی بودن شیمیایی اشاره کرد.

شیشه از نظر شیمیایی خنثی بوده و هیچ واکنشی با مواد غذایی انجام نمی‌دهد. این ویژگی باعث می‌شود تا طعم و بوی محصولات غذایی بدون تغییر باقی بماند. ظروف شیشه‌ای نسبت به اکسیژن و رطوبت مقاوم هستند و از ورود عوامل فاسد کننده به داخل بسته جلوگیری می‌کنند.

شیشه شفاف است و به مصرف‌کننده اجازه را می‌دهد تا محتویات داخل بسته را ببیند. بسته‌بندی شیشه‌ای به دلیل ظاهر زیبا و شکیل خود، جذابیت بیشتری برای مصرف‌کنندگان دارند. البته بسته‌بندی شیشه ای معایبی نیز دارد که بعد از مطالعه کردن معایب آن می‌توانید انتخاب درستی بین قوطی‌های فلزی یا شیشه‌ای داشته باشید.

 

 قوطی‌های فلزی یا شیشه‌ای؟ | راهنمای خرید و بررسی مزایا و معایب

معایب بسته‌بندی شیشه‌ای برای محصولات غذایی

برای شناختن بهتره بسته‌بندی محصولات غذایی در ادامه معایب بسته‌بندی شیشه‌ای برای محصولات غذایی به شما توضیح می‌دهیم. ظروف شیشه‌ای سنگین‌تر از قوطی‌های فلزی هستند و در کارگاه‌های تولیدی که به تولید انبوه می‌پردازند، هزینه‌های حمل و نقل را افزایش می‌دهند. شیشه‌ها شکستنی هستند و به خاطر حواس پرتی یا عدم رعایت اصول ایمنی امکان شکستن شیشه و هدر رفتن محصولات غذایی بالا است. برای انتخاب قوطی‌های فلزی یا شیشه‌ای باید بدانید که ظروف شیشه‌ای قابل بازیافت نبوده از این رو به محیط زیست صدمه زده و همچنین هزینه تولید و نگهداری شیشه‌ها بیشتر از قوطی‌های فلزی است.

بیشتر بخوانید: از چاپ تا قوطی سازی، قوطی‌های هاردنری

ویژگی‌های قوطی فلزی

صنایع مختلف مخصوصاً کارخانه‌هایی که تولید انبوه انجام می‌دهند، قوطی‌های فلزی یکی از محبوب‌ترین انواع بسته‌بندی در صنایع غذایی و حتی صنایع شیمیایی شناخته می‌شوند. اکثر تولید کنندگان در انتخاب قوطی‌های فلزی یا شیشه‌ای قوطی‌های فلزی را انتخاب می‌کنند.  قوطی‌ها مزایای زیادی دارند و آن‌ها را به گزینه‌ای ایده‌آل برای بسته‌بندی مواد غذایی تبدیل کرده است.

قوطی‌های فلزی در برابر ضربه و فشار بسیار مقاوم بوده و در هنگام حمل و نقل و ذخیره‌سازی دچار آسیب نمی‌شوند. از ویژگی‌های قوطی فلزی می‌توان به عایق حرارتی و رطوبتی اشاره کرد. قوطی‌های فلزی به خوبی از ورود رطوبت و اکسیژن جلوگیری کرده و این موضوع به حفظ کیفیت و تازگی مواد غذایی کمک می‌کند.

مواد غذایی و حتی مواد شیمیایی بسته‌بندی شده در قوطی‌های فلزی برای مدت طولانی بدون تغییرات شیمیایی نگهداری می‌شوند. این ویژگی به ویژه برای محصولات کنسروی و آماده مصرف بسیار مهم است. این قوطی‌ها سبک‌تر از ظروف شیشه‌ای هستند و حمل و نقل انبوه آنها مخصوصاً صادرات آنها آسان‌تر و کم هزینه‌تر خواهد بود.

از دیگر ویژگی‌های قوطی فلزی باید به قابلیت بازیافت آن اشاره کرد. قوطی‌های فلزی به راحتی قابل بازیافت هستند و این ویژگی به حفظ محیط زیست کمک می‌کند. تولید قوطی‌های فلزی به صورت انبوه امکان‌پذیر بوده و این موضوع هزینه‌های تولید محصولات را تا حد زیادی کاهش داده و سودآوری زیادی دارد.

معایب قوطی‌های فلزی

برای انتخاب صحیح قوطی‌های فلزی یا شیشه‌ای علاوه‌بر مزایای قوطی‌ها بهتر است با معایب آن نیز آشنایی کافی داشته باشید. از نظر کارشناسان معایب این قوطی‌ها شامل موارد زیر می‌شود:

  • خطر زنگ زدگی قوطی‌های فلزی بالا است. اگر در شرایط نامناسب نگهداری شوند، در معرض خوردگی قرار می‌گیرند، این موضوع باعث تغییر رنگ و کیفیت مواد غذایی می شود.
  • در برخی موارد، قوطی‌های فلزی حاوی مواد سمی بوده و به مواد غذایی منتقل می‌شود. این موضوع در قوطی‌های قدیمی‌تر که از مواد نامناسب ساخته شده‌اند، شایع‌تر است.

 

قوطی‌های فلزی یا شیشه‌ای و بررسی روش های بسته بندی

بهترین نوع بسته‌بندی مواد غذایی

بهترین نوع بسته‌بندی مواد غذایی با توجه به نوع محصول و بافت ماده غذایی انتخاب می‌شود. به طور کلی، قوطی‌های فلزی به دلیل ویژگی‌های خاص خود، گزینه‌ای ایده‌آل برای بسته‌بندی مواد غذایی به شمار می‌روند. این قوطی‌ها به حفظ کیفیت و تازگی محصولات کمک می‌کنند و در عین حال هزینه‌های حمل و نقل را کاهش می‌دهند. البته برای انتخاب قوطی‌های فلزی یا شیشه‌ای بهتر است با کارشناسان در ارتباط باشید تا آنها شما را راهنمایی کنند.

بیشتر بخوانید: قوطی سازی و انواع مختلف قوطی‌های فلزی، ویژگی یک قوطی فلزی با کیفیت، قوطی نوشیدنی

نتیجه‌گیری

انتخاب بین قوطی‌های فلزی یا شیشه‌ای بستگی به نوع، تناژ، محل تولید، شرایط حمل و نقل محصول دارد. قوطی‌های فلزی مزایای بیشتری نسبت به قوطی‌های شیشه‌ای داشته و آن‌را به گزینه‌ای ایده‌آل برای بسته‌بندی مواد غذایی تبدیل می‌کند. این قوطی‌ها کیفیت و تازگی محصولات را حفظ کرده و مانع از افت کیفیت آنها می‌شود و در عین حال هزینه‌های حمل و نقل را کاهش می‌دهند. با توجه به مزایا و معایب هر یک از این بسته‌بندی‌ها، توصیه می‌شود که تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان با دقت بیشتری به انتخاب نوع بسته‌بندی بپردازند تا بهترین نتیجه را از نظر کیفیت و ماندگاری محصولات به دست آورند. همچنین آنها مطالعات بیشتری درباره تاثیر نوع بسته‌بندی بر ماندگاری محصول محصول داشته باشند تا به صورت علمی بهترین انتخاب را انجام دهند. با صنایع قوطی‌سازی گسترفلز بسته‌بندی‌های حرفه‌ای برای محصولات خود را تجربه کنید.